≡ Meni

Vreme Francije

Francija s površino skoraj 6,5 kvadratnih kilometrov, položajem med Atlantskim oceanom na severu, Sredozemskim morjem na jugu, Alpami na zahodu in Pireneji na vzhodu ima zelo raznoliko podnebje, ki ga lahko razdelimo na štiri podnebne pasove.

Na severozahodni obali vlada oceansko podnebje, za katerega je značilno razmeroma hladno poletje, a tudi zelo zmerna zima. Med letom prihaja le do majhnih temperaturnih razlik. Je tudi zelo vlažno in pogosto dežuje čez vse leto.

Južno, sredozemsko podnebje je povsem drugačno – zelo suhim in vročim poletjem sledijo zmerne zime, ko temperatura ne pade pod deset stopinj. Večino dni v letu tu vlada sončno vreme, dež se najpogosteje pojavlja v času od oktobra do aprila.

Srednja in vzhodna Francija spada v celinski podnebni pas, vreme kot celota je podobno našemu – vročim poletjem sledijo zelo hladne zime.

V gorskih področjih Alp in Pirenejev na višinah nad 600 metrov vlada gorsko podnebje, za katerega je značilna velika količina padavin, snežna odeja leži tudi do 6 mesecev v letu. S fantastičnimi, visoko ležečimi gorskimi središči in kakovostnimi smučišči je Francija izredno cenjena destinacija ljubiteljev zimskih športov.

Pariz in pariška kotlina spadata delno v oceansko podnebje, južno od Pariza lahko že govorimo o celinskem. Pariz ima čudovite pomladi, ki sicer pride pozno, šele konec aprila, toda v vsej lepoti. Poletje je prijetno, toplo, toda nikoli soparno, jeseni so zelo zmerne, dopolnjujejo jih fantastične barve rumenečega listja. Tudi zima v glavnem mestu je zmernejša, temperature redkokdaj padejo pod ničlo, sneg je redek. Toda ob pogledu na zasneženi Pariz zastane dih.

Preverite ponudbo hotelov, apartmajev in hostlov v Franciji

Booking.com